3. heinäkuuta 2014

Pientä edistystä keittiössä
Meiltähän löytyi purettujen levyjen ja muovimaton alta hyväkuntoinen vanha puulattia keittiöstä sekä sen viereisestä kammarista. Pääsimme vihdoin eilisiltana maalaamaan ensimmäistä kerrosta keittiön puolella ja voi miten kauniilta se näyttää jo nyt! Lattia suorastaan huutaa värikkäitä räsymattoja kaverikseen. :)Tiskiallaskaappi sekä pari ikkunan alle tulevaa laatikostoa on jo nostettu paikalleen ja kiitos putkimiesten uurastuksen, meillä on ollut jo monta päivää sellainen luksus kuin juokseva vesi! ;) Nyt lattia saa kuivua rauhassa ja seuraavaksi tulee sähkömies tekemään taikojaan, jotta saamme siirrettyä hellan ja jääkaapin kuistilta keittiön puolelle.

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis lattia! :) Hassu villitys oli kyllä tuo aikanaan, kun täytyi peittää lattiat muovimatoilla. Meillä keittiössä edelliset asukkaat olivat repineet sen pois ja meni revittiin muualta. Harmi, kun olohuoneesta ei löytynyt puulattiaa. Munkin tekisi mieli alkaa lattianmaalauspuuhiin. Oon sitä suunnitellut jo pari vuotta ja tänä kesänä oli aikomus toteuttaa. Saa nähdä, jääkö taas vaan suunnitelmaksi. Toivottavasti ei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Aavistuksen pelotti katsoa, mitä se muovimatto hautoi allaan, mutta onneksi ne eivät olleet ehtineet olla kovinkaan kauaa paikallaan ja matto lepäsi irrallisena lattian ja pahvien päällä. Kovasti toivotaan, että olohuoneen puolelta ja eteisessä olisi yhtä hyväkuntoinen lattia vielä jemmassa. Ellei ole, niin laitamme sitten uutta tilalle. :) Tsemppiä lattian maalauksen aloittamiseen! Käyt vaan ostamassa sopivan maalin ja leveän pensselin, itse maalaamisessa ei kovin kauaa mene. Permo kuivui vuorokauden verran astelukuivaksi.

   Poista
 2. Meilläkin löytyi puulattia, mutta kun purimme väliseiniä ja komeroita, niin niiden kohdalla on tietenkin vähän toisennäköistä lattiaa. Joten helpompi laittaa uusi lattia kuin yrittää saada nuo kohdat samanlaisiksi tai muuten lattia muistuttaa tilkkutäkkiä. Olisi ollut kyllä hienoa päästä noin vaan lattiaa kunnostamaan. Teille tulee kyllä kaunis lattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuuria matkassa, sillä keittiön ja viereisen kammarin komerot oli rakennettu lattian päälle. Seuraavaksi on tarkoitus avata alakerran asuinhuoneiden välistä seinää, katsotaan mikä patentti keksitään siihen väliin - ja miltä se viimeisen purkamattoman huoneen lattia edes näyttää. Pidähän peukkuja! :)

   Poista
 3. Meillä jätettiin ouulattia muovimaton alle. puulattia oli joskus käsitelty sellaisella tökötillä ettei mikääm maali siinä pysynyt .Oli pakko jotain tehda sille, kun asiantuntija sanoi ettei edes sen lattian höyläyskään auttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, tuollaisessa tilanteessa ymmärrän. :) Meitä on vaan niin kovasti peloteltu terveen, vanhan talon tukkimisesta hengittämättömillä materiaaleilla, että se on aiheuttanut jopa vähän harmaita hiuksia mm. maalien ja sisäseinämateriaalien valinnassa. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 4. Mun mielestä tuollainen maalattu puulattia on aivan ihana!
  Me ollaan muuttamassa ihan kohta omaan rintamamiestaloon ja myyjän mukaan siellä on puulattia muovimaton alla. Ihanaa, jos todella on, ja vieläpä semmoinen että sen kuin vaan kunnostaa käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, täytyykin seurailla kohtalotovereiden puuhia Niittytien blogissa! :)

   Poista